מאמריםכתבות ומאמרים בנושא אספרגוס

2012-04-04 06:32:36
 
" היסטוריה האספרגוס מוכר כירק וכצמח מרפא מקדמת דנא. המצרים השתמשו בו כבר לפני 4,500 שנה, היוונים והרומאים מאז המאה השנייה לפנה"ס. כצמח מרפא שימש לרוב אספרגוס שגדל פרא, אשר לפי דיוסקורידס ניחן בסגולות של חומר משתן ומשלשל וכתרופה לצהבת. תכונות אלו נודעו לו עד למאה ה-19. הרומאים הם שהפיצו את האספרגוס מצפון לאלפים, אך הוא שב ונשכח. רק במאה ה-16 הוחל שוב בגידולו - הוא נחש..."
 
2012-04-04 06:32:13
 
" אספרגוס - Asparagus officinalis (שם מדעי) הוא צמח ממשפחת האספרגיים. הוא גדל פרא באזורים בעלי אקלים חם וממוזג של דרום ומרכז אירופה, באלג'יריה ובצפון-מערב אסיה, במיוחד בגדות נחלים, ומגודל בזנים שונים (כמאה במספר) כירק מאכל. לאספרגוס גבעולים לבנים-אדמדמים בשרניים, עסיסיים, המכוסים סביב בעלים קטנים, ומתארכים מחוץ לקרקע בצורת קנים מסועפים וחלקים בצבע ירוק ובגובה 1.5-0.6 מטר. הענפ..."
 
2012-04-04 06:31:37
 
" אספרגוס הוא אחד הירקות האהובים עלי. אצילי, יפה וטעים ברעננותו. הוא שייך למשפחת השושניים, אליה משתייכים גם הבצל, השום והכרישה. באספרגוס יש 22 קלוריות ל-100 גרם, הוא נטול שומן וכולסטרול ועשיר בויטמינים B6 ,A ,C, אבץ, סיבים וחומצה פולית. על פי המוסד הבינלאומי לסרטן אספרגוס מכיל כמות גבוהה של גלוטטיון נוגד חמצון חזק במיוחד זהו אחד החומרים הלוחמים החזקים..."