מתכונים

מתכוני אספרגוס


ברוכים הבאים למאגר המתכונים שלנו.
אתם מוזמנים להנות ממיטב המתכונים שלנו הכוללים את המרכיב החשוב ביותר: האספרגוס של הרמן.
באפשרותכם למיין את המתכונים לפי תאריך פרסום או שם המתכון.
כמו כן, עבור כל מתכון סומן עבורכם זמן הכנה מומלץ.

נשמח לקבל מכם מתכונים, את המתכונים ניתן לשלוח לנו במייל: herrmanarnon@gmail.com או באמצעות דף הפייסבוק שלנו.


מתכונים קיש אספרגוס | זמן הכנה: 30 דקות (מתכוני אספרגוס)




קלתית

500 גרם קמח רגיל
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 ביצים
120 מ"ל מים
קורט מלח

מילוי

250 מ"ל שמנת מתוקה
250 מ"ל חלב
4 ביצים שלמות
2-3 כפות קמח
מלח, פלפל, אגוז מוסקט טחון (מעט)
צרור אספרגוס חלוט במי מלח וקצוץ קטן (את הראשים להשאיר שלמים)
גבינה כחולה לפי הטעם
אגוזי מלך קלויים או מטוגנים בשמן זית
תאריך פרסום: 08.01.12 | 01:01

אופן ההכנה:

הכנת הקלתית
ללוש את החמאה במיקסר עד שמתרככת עם וו הגיטרה של המיקסר. להוסיף בעדינות קמח + מלח. להוסיף בהדרגה ביצים ובסוף מים עד לקבלת מרקם אחיד.

לקרר את הבצק כשעתיים מכוסה במקרר.
לרדד לעובי של כשליש סנטימטר ולסדר בתבנית קיש.

הכנת המילוי
לערבב את הביצים , חלב , שמנת מתוקה וקמח ולהוסיף תבלינים ,
לקלף אספרגוס, לחלוט במי מלח, לקצוץ קטן (את הראשים להשאיר שלמים). לפזר מעל לבצק הקיש הלא אפוי.
לגרר מעל גבינה כחולה (כמות לפי הטעם) ולפזר אגוזי מלך קלויים או מטוגנים בשמן זית ושום.
לצקת בזהירות מעל הקלתית  את המילוי. להשתדל להשאיר חצי סנטימטר בצק חשוף מסביב מאחר והמילוי תופח באפיה.

את ראשי האספרגוס לסדר מעל (בזהירות שלא ישקעו) ולאפות בחלק התחתון של התנור (כדי שהבצק יאפה) ב-170 מעלות כשלושת רבעי השעה או עד שמשחים.

מתכון מאת רן שמואלי